#63847
Pertemuan bersama imam mahdi imam muhammad bin al hassan al askari a.s oleh aba jibril.

Assalamualaikum wahai sahabat Al Qaim serta semua 12 lagi sahabat Al Qaim yang suci.

S - Adakah sama seperti situasi yang di jelas kan di dalam kitab " Nasihat kepada pelajar hawza" dimana imam ahmad al hassan telah datang kepada kamu yang seramai 40 orang dan memerintahkan supaya memilih 10 orang yang terbaik di antara kamu untuk di bawa berjumpa kepada imam al mahdi a.s ?

S - Adakah imam ahmad al hassan telah bersama dengan kamu semua setelah tempoh keghaiban beliau berakhir? Atau adakah beliau muncul untuk kali yang pertama pada hari kematian raja abdullah ? Dan jika keghaiban beliau bermula pada tahun 2008, bukan kah sepatut nya keghaiban beliau akan berakhir pada akhir tahun 2014?

Jawapan:

Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha pengasih.
Segala puji hanya kepada allah.

Allahumma salli ala muhammad wa ali muhammad al aima wal mahdiyin wa salim tasliman kathira.

Salam sejahtera kepada kamu semua wahai ansar allah yang beriman di timur dan barat.

Aku dan aku berlindung daripada sifat keakuan ku, semoga aku menjadi tebusan kamu semua. Aku ada lah aba Jibril salah seorang daripada 12 orang yang bertuah untuk bertemu dengan hujjah Allah ( imam Muhammad bin Al Hasan Al Askari a.s ). Aku akan menceritakan kepada kamu tentang detik pertemuan tersebut dan sebahagianya tidak dapat ku cerita kan secara lengkap ekoran sensitiviti perkara tersebut. Semoga Allah memberi kejayaan kepada semua.

Kami adalah seramai 40 orang dan semua nya berjumlah 43 orang termasuk imam ahmad al hassan. Ada di antara kami yang beriman kepada seruan ini sebelum mendengar berita tersebut dan ada yang beriman setelah mendengar berita tersebut dan ada juga yang beriman tidak lama sebelum itu. Imam muhammad bin al hassan al askari, ayah kepada imam ahmad al hassan telah mengumpulkan kami semua dari pelbagai negara. Di antara kami ada yang dari negara arab, islam, barat dan juga negara asia. Sehingga lah pada setahun setengah yang lalu kami di kumpul kan bersama dan pada masa itu imam ahmad al hassan ada bersama-sama dengan kami. Kami mempunyai sebuah tempat untuk berkumpul pada suatu masa setiap hari sehingga lah tiba nya subuh, sesudah itu masing-masing daripada kami akan pergi untuk berkerja. Imam muhammad bin al hassan al askari telah menugaskan imam ahmad al hassan untuk menguruskan semua perkara tersebut. Itu lah rutin kami untuk setiap hari sehingga lah tiba hari yang di janji kan iaitu hari kehancuran seorang penjenayah ( kematian raja abdullah, raja arab saudi )

Seperti kebiasaanya, kami akan berkumpul di tempat biasa yang di rahmati dan di lindungi oleh allah s.w.t. Imam ahamd al hassan tidak bersama dengan kami pada malam itu dan malam sebelum nya dan ini membuat kan kami amat merindui kehadiran beliau. Sejam sebelum subuh, imam ahmad al hassan telah hadir di hadapan kami di dalam keadaan yang penuh bersemangat yang cukup memukau mata dan hati kami bersama dengan dua pengiring nya yang selalu menemankan imam kemana sahaja beliau pergi.

Dan beliau datang kepada kami seraya tersenyum sambil mengucapkan salam kepada kami.

Dan kesemua daripada kami menjawab dengan penuh kerinduan. Dan kemudian beliau bertanya " apa khabar wahai anak ku semua, insya allah semua nya akan baik hendak nya"

Dan kami menjawab " alhamdulillah. Segal puji hanya lah kepada allah"

Dan beliau a.s berkata." Adakah kamu telah mengetahui berita tentang kehancuran raja abdullah l.a?"

Dan kami menjawab." Ya". Dan beliau berkata:" ini adalah hari yang telah di janjikan oleh allah kepada pengikut nya yang beriman"

Dan kemudian beliau bertanya.:" apa kah yang akan kamu lakukan jika kamu bertemu dengan imam muhammad bin al hassan al askari,semoga aku menjadi tebusan nya." ?

Dan kami menjawab.:“Demi Allah, demi Allah jika beliau bergerak dari sini dan berlindung pada mana-mana gunung kami akan mengikutinya”

Dan beliau berkata:"“Demi Allah kamu telah berkata benar, kerana Allah tidak menciptakan ansar (pembantu) di muka bumi ini seperti kalian, tidak sebelum dan tidak selepas kamu”.

kemudian beliau berkata:" sekarang,aku mahu kamu memilih 10 orang yang terbaik di kalangan kamu untuk bertemu dengan imam al mahdi muhammad bin al hassan al askari a.s"

Kesemua mereka memilih saudara mereka, dan tidak terlintas di fikiran mereka untuk memilih diri mereka sendiri atau memikirkan mereka lebih baik daripada saudara mereka. Maka kesemua mereka mengatakan: “Aku memilih kamu”. Maka Sayyid (a.s) melihat ke arah kami dan tersenyum. Kemudian beliau (a.s) berkata: berselawat lah dan kemudian kesemuanya berselawat keatas nabi “Allahumma sholli ala Muhammad wa aali Muhammad al-Aimmatan wal-Mahdiyyin”.

Kemudian Sayyid (a.s) berkata lagi: “Aku bersaksi demi Allah Yang Maha Besar Lagi Maha Berkuasa bahawa Allah tidak pernah menciptakan Ansar seperti kalian, kalian adalah Ansar terbaik di muka bumi ini. Tidak akan ada lagi Ansar seperti kalian, dengan kesetiaan, keikhlasan serta keimanan kepada Allah seperti ini”.

Kemudian beliau memuji dan bersyukur kepada allah.lantas beliau berdiam untuk seketika kemudian nya beliau berkata:" kamu harus memilih 10 orang" dan meyambung ucapan nya :" bentuk kan 10 kumpulan dan setiap kumpulan terdiri daripada 4 orang dan biar kan setiap kumpulan yang terdiri daripada 4 orang untuk memilih seorang daripada setiap kumpulan untuk mewakili kumpulan tersebut."

Lantas kami mengikuti arahan daripada imam. Jadi setiap kumpulan memilih seorang daripada mereka menjadi kesemuanya 10 orang wakil. Maka Sayyid (a.s) berkata: “Telah sampai waktu solat subuh”, maka beliau menunjuk kepada salah seorang daripada kami dan berkata kepadanya: “Bangunlah dan dirikanlah azan”. Maka beliau pun azan dan kami solat berjemaah yang diimami oleh Sayyid (a.s).

Maka kami seramai 12 orang lelaki telah keluar dan bersama kami adalah Sayyid (a.s) dan perasaan kami dipenuhi dengan rasa rindu yang amat kuat dan mendalam beserta dengan penuh kegembiraan mana kala hati kami pula berdegup kencang seperti kelajuan kilat serta tubuh bergetaran seperti pokok di dalam ribut di ketika musim sejuk kerana keagungan perkara tersebut. Maka kami telah sampai di tempat Imam Al Mahdi Muhammad AlHassan Al Askari a.s berada. kami telah bertemu dengan Nya dan selepas bersalaman kami berbual panjang dengan beliau a.s yang mengambil masa lebih dari 2 setengah jam. Beliau a.s mengarahkan kami dan memberitahu kami tentang perkara ghaib dan kejadian yang akan berlaku di seluruh dunia, dengan penjelasan yang sangat terperinci. Dan beliau a.s memberitahu kami apa yang akan berlaku di dunia dengan secara terperinci, antaranya di Iraq, Turki, Iran, Jepun, Itali, syaitan terbesar Amerika (semoga Allah melaknatnya), Korea Utara, Korea selatan, Qatar, Jordan di dalam keadaan yang sangat terperinci, malahan dengan menyebut hari dan waktu.

Dan kami mengambil kesempatan ini untuk mencabar pihak Samiri dan Anak Sapi semoga Allah melaknat mereka kumpulan ofis Najaf yang mana telah mendakwa mereka merupakan adalah wakil daripada imam sedang kan imam a.s tiada kena mengena dengan mereka dan semoga laknat keatas kamu fb imam yang palsu, suara imam yang palsu untuk mengemukan satu perkara ghaib ( perkara yang akan berlaku ) dan berikan perincian secara jelas mengenai nya termasuk hari dan di mana perkara tersebut akan berlaku.

Dan kami akan membuat yang sama, kami akan memberitahu kamu satu perkara ghaib yang mana sesiapa pun belum pernah mendengarnya, dan sesiapa pun belum pernah berkata tentangnya, kamu akan mendengarnya pertama kali dari kami, dan dengan izin Allah perkara itu akan berlaku, dan kami akan memberitahu kamu dengan perincian yang jelas yang menyatakan hari, jam dan minit.

Maka jika kamu benar seperti yang didakwa, maka terimalah cabaran ini. Melainkan kamu adalah penipu, hipokrit, golongan yang tidak berakhlak, korup dan tidak beriman, dan pada waktu itu tiada lagi yang akan tinggal sebagai penawar melainkan libasan pedang terhadap kamu, dan pada masa itu, kami bersumpah dengan nama Allah SWT, kami tidak akan berbelas kasihan terhadap kamu, kami akan merempuh dan menghancurkan sarang kamu, sarang yang penuh dengan kesesatan, tidak beriman, penipuan dan fitnah terhadap Ahlul Bait a.s, dan pada masa itu tiada penyesalan atau taubat akan menguntungkan kamu.
N- Nostradamus.

Salam, Lecture révélatrice des Livres. N-11.[…]

A- Nom nouveau du Mahdi.

Salam, À qui appartient la Royauté ? A-21. L[…]